Jaguar F-Type: Prva fotografija

JAGUAR je objavio prvu službenu fotografiju novog roadstera koji će premijerni nastup imati na skorašnjem pariškom auto salonu, a od kojega se očekuje da povrati sportski imidž branda.

Kako se i moglo očekivati produkcijski F-Type (u cabrio izdanju) izgleda gotovo identično najavnom prošlogodišnjem konceptu C-X16 Coupe, osim dakako izostanka fiksnog krova. U konačnici će se na tržištu pojaviti obje izvedbe, kabriolet početkom 2013, dok bi krajem iste ili početkom 2014. godine na tržište trebao stići i coupe.

Novi se F-Type temelji na skraćenoj aluminijskoj monocoque konstrukciji modela XK, a veličinom će se smjestiti između, primjerice, Porscheovih Boxstera i 911-ice. Slično vrijedi i za cijenu. Naime, očekuje se kako će stajati oko 70.000 eura, no o tome je za sada ipak prerano govoriti.

F-Type će pokretati novi kompresorski 3.0 V6 motor snage 340 i 380 KS (u S izvedbi). Nešto kasnije stići će i kompresorski 5,0-litreni V8 čija snaga još uvijek nije poznata, ali se nagađa o iznosu od maksimalnih 460 KS. S druge strane već sada znamo kako će ta izvedba nositi oznaku R.

O dizelskim se izvedbama trenutno samo nagađa jer nikakvih službenih potvrda nasreću još uvijek nema. Svi motori su upareni sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem koji će snagu i moment usmjeravati na stražnje kotače. Standardnu će ponudu činiti i stop-start sustav.

Svi detalji o ovom automobilu će biti objavljeni vrlo skoro.

Pročitajte više