Je li ovo idealan auto za uhljebe?

Foto: Volvo

AKO je vjerovati vlasniku, ovaj auto je idealan za uhljebe. 

U mokrim snovima iskonskih uhljeba svakako je službeni auto, a sudeći po onome što se vidi na cesti, neki bi pomislili da bi službeni Audi ili Škoda bili vrhunac takvih snova. Međutim, ima i onih koji misle drukčije. 

Tako se u jednom oglasniku pojavio oglas za Volvo S80. Nekada najprestižniji model švedske tvrtke bio je S80, a posebno zanimljiv je bio u izvedbi s 3.2 V6 motorom i AWD pogonom. Bar kod onih koji ne plaćaju za gorivo. 

Vlasnik ovakvog primjerka misli kako je upravo to idealan "uhljebomobil". U opisu oglasa je uz druge kvalitete dano i objašnjenje ovakvog epiteta. Također, ako vas zanima, znajte da je moguća i zamjena, ali samo za skuplje vozilo uz vašu doplatu.

Tekst oglasa donosimo u nastavku:

Prodaje se Uhljebomobil!
Ovakav macan se ne kupuje nov za svoje pare, to se radi samo kada časte porezni obveznici.

Podaci o prvom vlasniku poznati redakciji, a ja sam drugi vlasnik od 2015. godine i seljak sam u njega ugradio plin jer ga ipak tankam na svoj račun. Od tada troši manje nego dizlo, a i dalje ide k'o kuga, da ne kažem korona, puj, puj, puj!

Fina, perforirana, kožna sjedala gluteuse griju, a bogami i hlade, sve po potrebi, kako se namisti u taj čas. Automatski se brzine mijenjaju, a ne onim primitivnim, manualnim načinom. Ako uključiš adaptivni tempomat ne moraš ni gas pritiskati, ni kočnicu, već samo lagano, ovlaš dodiruješ kožnati volančić dok ti automatska, dvozonska klima sveudilj miluje obraščiće, a Gibonni iz vrhunskog Dynaudio zvučnog sustava pjeva o pčelama i čaju.

Radio Banovina se, naravno, ne sluša u tom vozilu visoke klase. Banovinu slušaju penzići u Mercedesima, BMW je za kamatare i cajke, a Kelly Family i Backstreet Boysi za šminkere u Audijima, tako da jednom profinjenom gospodinu istančanog ukusa preostaju jedino Vivaldi i Volvo – vozilo za sva 4 godišnja doba s pogonom na sva 4 kotača!
Ponavljaj brzo - Vlado iz Vlade u Volvu sluša Vivaldija na visokom volumenu!

Tu je i aktivni ovjes koji će, nemojmo se zavaravati, najčešće biti namješten na Comfort, ali za one rijetke trenutke ludosti, kada Simfonija u g-molu krene u crescendo ili Knopfler u solo, a put vas nanese na zavojite ceste Pelješca, Istre ili Zagorja, tu su i tipke Sport i Advanced pritiskom na koje ćete ukrutiti svoj…ovjes i s lakoćom sjeći mnogi zavoj.

Imamo još i keyless entry, senzore za kišu, zakretne xenone, parking senzore, cd changer sa 6 cd-a i sijaset sigurnosnih sustava, a vrlo važni za ostati živ su i senzori mrtvog kuta.

Ako nazovete odmah poklanjamo i dodatan set guma, bez noževa.

Zamjene moguće za skuplje vozilo uz vašu nadoplatu.

Pročitajte više