JEFTINIJI OD MOBITELA Električni BMW možete voziti za šaku dolara

BMW

POD uvjetom da živite u Americi imate priliku uzeti u najam BMW i3 po cijeni nešto skupljeg pametnog telefona.

BMW i3 je jedan od najprodavanijih elektrificiranih automobila na tržištu. U Hrvatskoj starta cijenom nešto višom od 300.000 kuna, dok je u Americi vaš za oko 43.000 USD, i t u verziji sa range extenderom. Uz subvenciju od maksimalno 13.000 USD tu je i prava prilika, kupovina putem najma. A u tom slučaju je mjesečna rata u najmu na 12 ili 24 mjeseca tek 54 USD. Radi se o prilici koju nije mogao zanemariti ni Bloomberg, a obuhvaća državne poticaje i ogromne popuste proizvođača. 

Financijski savjetnik Mike Picollo nije mogao doći sebi kad je čuo za tu ponudu: „Auto košta 50.000 USD, kako ga možeš dobiti za 50 USD/mjesec, pa iPhone je skuplji?“, rekao je Picollo prijatelju koji ga je obavijestio o ponudi koju je našao. 

Kao jedan od uzroka ponude koja se ne propušta svakako može biti neočekivano slab interes za električna vozila. Primjerice, BMW je prošle godine prodao tek 6.276 primjeraka i3 u Americi, što je 17% manje u odnosu na godinu prije. Istovremeno, prodaja i3 u svijetu je skočila za 23% na 31.482 primjeraka. 

Cjelokupnu recepturu za dobivanje ovakve ponude možete vidjeti ovdje

Pročitajte više