Još jedan veliki proizvođač obustavlja izvoz automobila u Rusiju

Foto: GM

NAKON Forda još je jedan američki gigant donio odluku kojom se obustavlja izvoz automobila na rusko tržište.

Društvu najvećih proizvođača koji više neće isporučivati automobile u Rusiju pridružio se i General Motors. Posljedica je to uvedenih sankcija, ali i način kojim se General Motors solidarizira s ukrajinskim narodom. "Naše misli su sada sa stanovnicima Ukrajine. Gubitak života je tragedija i naša primarna zabrinutost je za sigurnost ljudi u regiji", izjavio je glasnogovornik GM-a za Carscoops. 

Podsjetimo, General Motors se nakon prodaje svog udjela u AvtovAZ-u povukao s ruskog tržišta, gdje aktivnu proizvodnju trenutno imaju Renault Nissan, VW grupa i Stellantis. Međutim, GM u Rusiji ima veliku prodajnu kompaniju koja se brine za plasman njegovih automobila iz Amerike i Koreje na rusko i okolna tržišta. 

Prije nekoliko dana i Volvo je objavio istu odluku, dok je Volkswagen objavio kako privremeno obustavlja isporuku automobila svojim dilerima. Paralelno, VW i Renault su objavili kako privremeno obustavljaju proizvodnju u Rusiji. 

Daimler Truck ima suvlasništvo u Kamazu čiji je većinski vlasnik država. Reuters doznaje kako trenutno radi na izlaznoj strategiji. Američki Cummins, koji isporučuje motore za Kamaz, nije još donio odluku. 

Pročitajte više