Još jedna kompanija naručila desetke tisuća Tesli

Screenshot: Hertz/Uber

JOŠ jedna kompanija odlučila se za flotu električnih automobila. 

Nakon što je Hertz objavio kako kupuje 100.000 Tesli u poslu vrijednom 4.4 milijarde dolara, stiže još jedna vijest koja će uvelike objasniti ovaj posao godine, pa i desetljeća, za američkog proizvođača.

U pitanju je Uber, koji je odlučio rezervirati čak 50.000 primjeraka Teslinih automobila. Iako većina Uberovih vozača posjeduje vozilo, visokopozicionirana osoba u kompaniji napominje da ga mnogi ipak nemaju. Stoga će se Uber i Hertz udružiti i ponuditi svima zainteresiranima Tesle u okviru mobilne platforme. 

Prvi primjerci Tesli će Uberovim vozačima biti dostupni od 1. studenog, i to u Los Angelesu, San Franciscu, San Diegu i Washingtonu. Prava ekspanzija uslijedit će u kasnijim tjednima. 
Poznata je i cijena najma. Uberovim vozačima Tesle će se nuditi po cijeni od 334 USD za tjedan, a u Uberu kažu da je to trenutno najbolja ponuda koja se može naći za najam Tesle. U Uberu napominju kako će cijena tjednog najma vjerojatno pasti na 299 USD.

Postoji još jedno ograničenje. Teslu će moći unajmiti samo oni vozači Ubera koji su odradili minimalno 150 vožnji i stekli ocjenu od 4.7 zvjezdica. 

Pročitajte više