Još malo, pa nestalo: Jedan od najskupljih automobila uskoro rasprodan

Foto: Bugatti

1.500 KS snažan Bugattijev bolid starta cijenom od oko 2,5 milijuna eura, a planirana naklada je 500 primjeraka.

Osim što za iznos od 2,5 milijuna eura možete vjerojatno kupiti sve što ste ikad mogli poželjeti, pa čak i ono u snovima, postoje oni koji će lako odrješiti vreću dvije i platiti spomenuti iznos za jedan automobil. Ali ne bilo koji, već jedan od tehnološki najnaprednijih automobila današnjice.

Istina, postoje brži, jači i luksuzniji automobili, ali vjerojatno niti jedan tako lako ne zauzdava tako brojnu konjicu i osigurava miran volan i pri brzinama većim od 400 km/h. O ekskluzivnosti koju nosi vožnja u Bugattiju da i ne govorimo. 

A s obzirom na limitiranu nakladu, Bugatti Chiron je vrlo pametna investicija koja bi se mogla brzo i isplatiti. Naime, američki Car And Driver javlja kako je broj slobodnih mjesta ispod 100. S druge strane kupci se moraju naoružati strpljenjem jer svi oni koji sada uplate na isporuku će čekati bar do 2022. godine. Do danas je kupcima isporučeno nešto manje od 200 Chirona.

Naravno, ne treba brinuti, jer dosadašnje iskustvo je pokazalo kako prosječan kupac Bugattijevog automobila ima još 42 automobila u privatnoj ergeli. I jahtu. I bar 3 mlažnjaka.

Pročitajte više