Kakav apsurd: Malena Lancia prodaje se bolje od cijele game Alfa Romea

Foto: Lancia

NEKOĆ slavnu talijansku marku mnogi su već pokopali, no iako je priča pala na jednog lika, ona i dalje traje i privlači poklonike.

Lancia se pokazala osjetno žilavijom no što su mnogi mislili. Taman kad se mislilo da ju je unutarnji neprijatelj dokrajčio uvođenjem preimenovanog Chryslerovog modela, obožavana talijanska marka se opet digla. I to zahvaljujući malenom Ypsilonu, luksuznom i pomalo feminiziranom modelu na Fiatovoj Mini platformi koju koriste Panda i 500. Da, radi se o poprilično starom modelu (predstavljen 2011. g) koji trenutno na testovima sigurnosti prolazi s tek dvije zvjezdice.

Ali i takva Lancia ima onu privlačnost o kojoj neki drugi rivali mogu samo sanjati. I stoga je tražena, čak i više od Alfe. Ne, ne mislimo tu samo na MiTo već na cjelokupnu gamu. Naime, kako javlja Fiat World, Lancia je u Europskoj uniji u prvih šest mjeseci ove godine prodala 34.691 automobil i ostvarila rast od 28%. Da, sve to su Ypsiloni.

Istovremeno, Alfa je u istom razdoblju pala za 34%, na svega 29.187 prodanih primjeraka. A u ponudi ima pet modela.

I sada još jedan apsurd. Maleni Ypsilon trenutno se nudi isključivo na talijanskom tržištu, a ponuda kreće od 9.100 eura.

Pročitajte više