Posudio Ferrari prijatelju, a on mu napravio 100 tisuća eura štete

NIJE OVO BIO dobar početak nove godine za ovog vozača Ferrarija! Dana 1. siječnja 2024. izgubio je kontrolu nad Ferrarijem 296 GTB od 830 KS, koji se zatim zaglavio između stupića i rasvjetnog stupa. 

U petominutnom YouTube videu mogu se vidjeti razmjeri nesreće koja se dogodila na poznatoj londonskoj ulici Park Lane. Prometna cesta ima ograničenje brzine od 20 mph (32 km/h). Prema prvim policijskim očevidima, vozač se kretao znatno brže kada je doživio nesreću na kišom natopljenoj cesti.

Ferrari je prvo pokosio metalni stup, a onda se okrenuo za 180 stupnjeva i zaustavio repom na stupu rasvjete. Srećom, vozač je u nesreći prošao bez ozljeda. Kako prenosi Daily Mail, vozač je navodno skinuo tablice odmah nakon nesreće i stavio ih u automobil, a Ferrari je navodno registriran u Kataru.

Na videu se može vidjeti da je Ferrari - inače vrhunski konfigurirani 296 GTB u boji Viola Hong Kong sa žutim prugama i žutom unutrašnjosti - pretrpio značajna oštećenja. Prednji branik je nestao, farovi i hauba su oštećeni.

Oštećenja na stražnjoj strani još su teža. Stup svjetla ušao je duboko u odbojnik točno u sredini Ferrarija. Prema prvim, opreznim procjenama, troškovi popravka vjerojatno će iznositi najmanje 100.000 eura, a bude li oštećen i hibridni pogon koji se sastoji od trolitrenog V6 biturba i elektromotora, iznos će vjerojatno biti znatno viši.

A kao da ovakva nesreća nije dovoljno glupa, u ovom slučaju tu je i činjenica da u trenutku nesreće za volanom nije bio vlasnik, već prijatelj! Pa, nakon toga godina može biti samo bolja.

Pročitajte više