Kako dobro potrošiti 2500 eura: Provedite dan s Mercedesom G-klase

Foto: Mercedes

SVAKI ljubitelj terenskih automobila mora obožavati i slavni G-Wagen, odnosno Mercedesovu G-klasu. Ovaj je automobil već desetljećima pojam vozila koje u sebi ima doslovno sve: prestiž, eleganciju, luksuz, ali i nevjerojatne vozne sposobnosti koje većina vlasnika nikada u svom životu neće izazvati niti izbliza.

Put u Austriju

Ako već nemate dovoljno novca da i sami postanete vlasnikom ovog čudesnog vozila, postoji opcija: G-Class Experience mjesto je gdje u jednom danu možete proživjeti sve ono najbolje što G-klasa nudi. I, što je najbolje, nećete trebati niti daleko putovati, jer sve se održava u Austriji, u blizini Graza.

Ekskluzivno iskustvo G-klase počinje dan prije odlaska na lice mjesta večerom, nakon koje slijedi noćenje u hotelu u središtu grada. Sljedeće jutro, privatni prijevoz vozi sudionike do G-Class Experience centra. 
Centar se nalazi oko 15 kilometara južno od Graza na prostranom području bivše zračne baze. Već četiri godine kupcima i obožavateljima iz cijeloga svijeta nudi priliku da isprobaju ogroman potencijal G-klase i vježbaju vožnju po ekstremnim terenima.

Tri ispitna modula

Područje veličine preko 100.000 m² ima tri ispitna modula: G-Rock s različitim nagibima na različitim površinama, G-Forest, šumsko područje za dijagonalnu vožnju, vijuganje i prelaženje vode, i Onroad, područje gdje se vozači mogu natjecati u ekstremnom kočenju ili na stazama za slalom pomaknuti granice svojih sposobnosti. 
Tamo ih čeka flota vozila koja se sastoji od različitih modela G-klase za individualnu off-road avanturu. Uz pratnju osobnog instruktora, legendarne terenske sposobnosti ove ikone mogu se iskusiti na raznim voznim stanicama: primjerice kada vozite preko rampe sa 100-postotnim nagibom imena “Iron Schöckl” ili prelazite vodu u šumi. 

Nakon vožnje slijedi ekskluzivni obilazak tvornice u Magna Steyr, gdje se svaka G-klasa proizvodi već više od 40 godina, što vam pruža dublji uvid u razvoj i stvaranje ovog automobila. Ručak se održava u restoranu G-Base u Experience Centeru, a blagovat ćete zajedno s vašim osobnim instruktorom usred izložbe zvane  "G-priča”. 
Konačno, valja reći kako sve to nije jeftino: kompletan aranžman košta 2.420 eura. 

Pročitajte više