Kamper koji košta više od odlične obiteljske kuće

Foto: Concorde

OVO JE ZA ONE zaista dekadentne. Najskuplji kamper na nedavno održanom turističkom sajmu u Stuttgartu bio je Concorde Centurion 1160 GSI, luksuzna kuća na kotačima koja košta više od milijun eura. Ili točnije 1.002.060 eura. On može svoje vlasnike voditi na najljepša svjetska odredišta, i to s luksuznom opremom kakvu nećete pronaći ni u jednom drugom kamperu. 

Ogroman životni prostor 

Na 35 četvornih metara Concorde nudi obilje prostora za život u pokretu. Širina je vozila punih 2.50 metara, jer na europskim cestama nije dopušteno mnogo više. Kada kamper stigne do svog parkirnog mjesta, XXL klizni otvor - koji se proteže od elegantne kuhinje do prostora za sjedenje - omogućuje da se životni prostor proširi na oko tri metra širine. Umjesto robusnog izgleda drva, u interijeru skupocjenog Concordea Centurion pronaći ćete moderne i vrlo elegantne nijanse bijele i sive.

Luksuz vlastitog doma

Svatko tko kupi ovakav kamper ne želi propustiti luksuz vlastitog doma tijekom putovanja. Zato u gurmanskoj kuhinji nećete pronaći uobičajenu opremu za kampiranje. Umjesto plinskog štednjaka ugrađeno je indukcijsko kuhalo, a umjesto mini hladnjaka ugrađen je standardni hladnjak s dva odjeljka za zamrzavanje. Tu je i pećnica na električni pogon. Naravno, ne morate sami prati posuđe, jer u Concordeu postoji čak i perilica posuđa.

Kupaonica također mazi kampere s kišnim tušem i šik mramornim izgledom. Apsolutni vrhunac dnevne sobe ipak je električno podesiva stolica za opuštanje s osloncem za noge. Međutim, ona nije dio standardne opreme!
S nje kamperi imaju dobar pogled na 40-inčni televizor u dnevnoj sobi, koji se proteže iz reda namještaja nasuprot. A ako unatoč solarnom sustavu i četiri litijske baterije nedostaje struje, na raspolaganju je dizel generator.

Temelj je Mercedes Actros

Dugačak nevjerojatna 11.73 metra i 3.98 metara visok, ovaj kamper za vožnju zahtijeva posjedovanja vozačke dozvole C kategorije. Inače, mehanički je temelj ovog nevjerojatnog vozila Mercedes kamion Actros sa 6-cilindričnim dizel motorom od 530 KS i zapreminom od 12.8 litara, koji nosi ukupno 18 tona mase. No, ogromno je i dopušteno opterećenje te u luksuzni kamper možete ukrcati i punih 1.9 tona tereta. U kome obliku? Na primjer, parkirati Fiat 500 Electric straga.

Pročitajte više