Kia dosegnula rekordni tržišni udio u Europi

Foto: KIA

I u ovoj godini Kia nastavlja s dobrim poslovnim rezultatima. 

Kia je u siječnju dostigla svoj povijesno najveći tržišni udio na europskom tržištu automobila. Prema podacima europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA), Kijin se europski tržišni udio u siječnju popeo na 4%, dok je u 2020. iznosio 3.5%.  
 
Kia je u siječnju u Europi (EU + EFTA + Velika Britanija) ukupno prodala 33.971 primjerak, što je pad od 10.4% kao očekivana posljedica pandemije koronavirusa. Međutim, drugi su više padali, pa je u konačnici Kia podigla svoj tržišni udio na rekordnu razinu. Konkretno, europsko tržište je u siječnju palo za 25.7% u odnosu na isto razdoblje lani. 

Predsjednik Kije Europa Jason Jeong rekao je: “Tržište novih vozila i dalje je vrlo zahtjevno, kako za Kiju tako i za cijelu djelatnost. Naše prodajne ekipe i zastupnici širom Europe mukotrpno su radili kako bi mogli učinkovito poslovati i našim kupcima isporučivati nova vozila. Povijesno rekordan tržišni udio je dokaz izuzetne predanosti svih u Kiji.”

Recimo i kako je Kia trenutno na 7. mjestu ljestvice prodaje u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 4.6 posto uz trenutno najprodavaniji model Stonic. 

Pročitajte više