Kia je "najbolja kupnja"

REKORDNI broj Kijinih vozila nagrađen zbog svojih sigurnosnih i motornih karakteristika

Kia Carnival, koja je nedavno od strane časopisa MotorWeek nagrađena kao najbolji monovolumen,  dobila je još jedno priznanje. Naime, časopis The Car Book 2007 je Carnivalu dodijelio priznanje "Best bet" (u sl. prijevodu "najbolja kupnja"). Carnivalu su se na pobjedničkom postolju pridružili i ostali Kijini modeli: Rio, Cerato, Magentis, Sportage i Sorento. Dok su Rio i Magentis isto priznanje dobili i prošle godine, ostala Kijina vozila prvi put su primila ovu prestižnu nagradu.

The Car Book 2007 je vodič za kupnju novih vozila na tržištu. Izviješće vodiča donosi najnovije ocjene sigurnosti, cijene vozila i pratećih troškova poput osiguranja i održavanja. Vodič se objavljuje u suradnji s Centrom za automobilsku sigurnost (Center for Auto Safety).

Godišnje izviješće temelji na informacijama državnih i neovisnih izvora, koji ocjenjuju sigurnosne elemente i karakteristike motora. Samo vozila, čije su ocjene pozitivne u svim kategorijama dolaze u obzir za dodjeljivanje titule "Best buy".

Jack Gillis, urednik izviješća, ovom je prigodom izjavio da je "The Car Book već dugi niz godina najbolji vodič za klijente koji su racionalni i osjetljivi na cijenu ", te dodao da "cijeni činjenicu da Kia nastavlja sa značajnim doprinosom pri obogaćivanju ponude američkog automobilskog tržišta, naravno u dobro svih klijenata."

Pročitajte više