KIA najavila poboljšani EV6

Foto: KIA

Kia ove godine planira predstaviti novi EV6 s osvježenim dizajnom. Trenutačni EV6 napunio je tri godine u ožujku i trebao bi biti umirovljen 2024., kada osvježeni model bude u prodaji. Vjerojatno će novi model imati i tehničke preinake, ali to još uvijek nije potvrđeno.

Kia EV6 je prvi potpuno električni automobil južnokorejskog proizvođača. Ima funkciju brzog punjenja od 800 volti, WLTP domet do 528 km i ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3.5 sekunde. Sad bi trebao postati još privlačniji u pogledu dizajna, učinkovitosti, performansi i praktičnosti. KIA je na X-u najavila "novo, naelektrizirano iskustvo".

Fotografije prikazuju redizajnirana stražnja svjetla. Novost bi mogao biti i modificirani branik. U unutrašnjosti se ne očekuju veće dizajnerske promjene – međutim, Kia bi ovdje mogla koristiti svoj novi sustav ccNC (Connected Car Navigation Cockpit), koji je debitirao u EV9.

Jedna od ključnih nadogradnji mogla bi biti baterija s kapacitetom pohrane energije od 84 kWh. Trebala bi imati veću gustoću energije, što znači da veći kapacitet ne mora rezultirati značajnim povećanjem težine. Zahvaljujući ovom poboljšanju, novi EV6 mogao bi postići WLTP domet od oko 560 km, što je do 6 posto više. Međutim, ovo još nije potvrđeno.

Očekuje se da će dotjerana Kia EV6 biti puštena u prodaju u Južnoj Koreji u lipnju. Na europskim tržištima kupci će možda morati čekati do četvrtog kvartala.

Pročitajte više