Konačno je proizveden prvi primjerak Tesla Cybertrucka

Foto: Twitter/Tesla

TESLA je na svom službenom profilu objavio fotografiju prvog proizvedenog modela Cybertruck.

Fotografija prikazuje pogon u gigatvornici u Teksasu, gdje je Cybertruck okružen radnicima odjevenim u žute prsluke s bijelim kacigama. Objavu je retvitao i Teslin šef Elon Musk. Pritom se više nitko ne osvrće što je Tesla i s ovim modelom probio sve moguće rokove te trenutno kasni oko dvije godine. 

Podsjetimo, Cybertruck je predstavljen 2019. godine, a proizvodnja je trebala započeti tijekom 2021. godine. S druge strane, ne događa se često da proizvodni primjerak ostane toliko dosljedan konceptu. A objavljena fotografija upravo upućuje na to. 

 

Pogled na automobil dijelom skrivaju tijela radnika, ali se može uočiti prepoznatljiva linija ovog estetski vrlo originalnog vozila. Također, spomenuti primjerak nema vozačeva vrata, što upućuje da u vrijeme snimanja nije bio dovršen. 

Tesla je u međuvremenu izgubio prvotnu prednost, pa su tako prije Cybertrucka na tržište već stigli neki električni kamioneti, kao što su Ford F-150 Lightning, Chevy Silverado EV, Ram 1500 REV, GMC Sierra EV, GMC Hummer EV i Rivian R1T.

Pročitajte više