Korejski odgovor na BMW serije 3

 Foto: Hyundai

HYUNDAI i njegov premium brand u New Yorku su predstavili koncept kojim najavljuju rivala luksuznim modelima kalibra bavarske serije 3. 
 
New York Concept je ujedno prvi koncept pod markom Genesis, a u proizvodnom izdanju će biti pozicioniran ispod nedavno lansiranog G90. Samim time ime G70 je najizglednije. U svakom slučaju radi se o modelu koji ima dizajnerski gledano dodirnih točaka sa većim G90, ali je izveden u osjetno dinamičnijem tonu. 
 
 
 
I dok postoji nada kako će veći dio dolično osmišljene vanjštine ostati zadržan na proizvodnoj izvedbi, u pogledu interijera nema spora kako se radi samo o studiji. Moderno osmišljenom kabinom dominira LG-ev zaslon 4K razlučivosti promjera čak 21 inča. Koncept sa četiri sjedala također će s vremenom nestati, kao i obilje aluminija koje nalazimo na površinama. 
 
 
Ispod poklopca je hibridni pogon kojeg čini 2.0 motor u kombinaciji sa elektromotorom. Sinergijski učinak je oko 250 KS i 350 Nm, a upravljanje se vrši putem osam-stupanjske automatike. 
 
Korejski brand je napravio odličan debi, a sada nam samo preostaje čekati proizvodnu izvedbu koja bi mogla napraviti pravu pomutnju u odmjeravanju snaga na globalnom nivou. 
 
 
 

 

Pročitajte više