Koronavirus zaustavio proizvodnju Jaguara

Foto: Jaguar

AUTOINDUSTRIJA je u velikim problemima, a posebno u Velikoj Britaniji gdje pandemija nije jedini tekući problem. 

Nakon što je Honda objavila kako obustavlja proizvodnju u Swindonu zbog enormnih kašnjenja u dostavi dijelova prouzročenih Brexitom, loše vijesti dolaze i iz Jaguara. Proizvodnja u njihovoj tvornici u Castle Bromwichu je na nakon nekoliko usporavanja konačno stala. Razlog nije isti kao kod Honde, ali je sličan. Kako javlja Autocar, Jaguar je obustavio proizvodnju modela XE i XF jer je koronavirus uzrokovao probleme u dostavi dijelova od kooperanata. Jedini Jaguar koji je još u proizvodnji je F-Type.

Jaguar Land Rover pritom naglašava kako ogromne gužve u britanskim lukama nisu uzrok problema kao kod Honde. Ali su posljedice slične. Honda tako kaže da će teško zadovoljiti povećane narudžbe uoči Božića, a povećanu potražnju imaju i u JLR-u.

Podsjetimo, Jaguarova tvornica je zbog lockdowna bila zatvorena sve do kolovoza. Istovremeno, ove godine je potražnja za modelima XE i XF u velikom padu. Od travnja do rujna isporučena su 46.134 primjerka što je pad od 40% u odnosu na isto razdoblje lani, javlja britanski medij. 

Pročitajte više