Kraljica se vratila: Corolla u Hrvatskoj, poznate i cijene

Foto: Toyota

NOVA Corolla je stigla u hrvatske salone, a nudi se u sve tri karoserijske izvedbe i čak dva hibridna izdanja.

Corolla se vratila tamo gdje joj je i mjesto. Najprodavaniji model na svijetu ili samo jedno od najpoznatijih imena u autosvijetu, kako vam draže, za vremena dvije generacije Aurisa egzistirala je isključivo kao limuzina. Sada je opet tu, a kao što joj i priliči, pokriva kompaktni segment kroz sve tri karoserijske izvedbe, hatchback, sedan i karavan. Kažemo sve, jer o movolumenima danas ionako malo tko govori.

Očekivano, tržišno najzanimljiviji će biti hatchbac s pet vrata. Uz blagi rast dimenzija i dinamičniju formu nova Corolla dobiva novu platformu, a po prvi puta se nude dva hibrida. Start je 1.2 turbo sa 116 KS, a potom slijede spomenuti hibridi, slabiji sa 122 i snažniji sa 180 KS. Početna cijena je 139.900 kn.

Sve rečeno vrijedi i kod karavana, ali uz napomenu kako prtljažnik guta gotovo 600 litara, a početna cijena je 146.900 kn. Najskuplja izvedba je Luna razina i jači hibrid, a stoji 210.900 kn.

Kod limuzine je primjetan nešto izmijenjen vanjski dizajn, ali i malo klasičnija ponuda motora. Nudi se 1.6 atmosferac sa 132 KS i slabiji hibrid. I ovdje je početna cijena 139.900 kn, a kraj na 189.900 kn, koliko stoji hibrid s Luna razinom opreme.

Pročitajte više