LA Auto Show Design Challenge - Što nas čeka 2030?

DIZAJNERI s područja južne Kalifornije još jednom imaju priliku objaviti svoje radove na temu autoindustrije budućnosti. Ovaj put nas je tema odvela u 2030. i automobile s naprednom komunikacijskom tehnologijom namijenjenom mlađoj populaciji.

Dizajnerski studiji Audija, Honde, GM-a, Mazde, Nissana i Toyote su okušali svoju sreću na ovogodišnjem natjecanju u nadi da će ove godine upravo oni odnijeti pobjedu. Podsjetimo, prošle je godine pobijedila Mazda.

Tema je sada, kao što smo rekli, dizajnirati automobile s naprednim komunikacijskim tehnologijama koje će pomoći vozačima iz 2030. u lakšoj poslovnoj i privatnoj interakciji. U nastavku predstavljamo nekoliko highlightsa iz ovogodišnje konkurencije, a ime pobjednika će biti objavljeno sljedećeg mjeseca u Los Angelesu na auto salonu.

Audi eOra i eSpira: S ova dva modela je moguće upravljati pokretima tijela vozača što omogućuje veću agilnost automobila, a vožnju čini aktivnijom.

General Motors Car Hero: Upravljanje ovim automobilom bi trebalo nalikovati igranju video igrice. No, također moguć je dolazak do odredišta u potpunosti prepustiti automobilu i posvetiti se raznim oblicima zabave.

Honda Helix: Ovaj bi model trebao biti opremljen prilagodljivim polimerima koji će omogućiti mijenjanje oblika i boje automobila, a umjesto prometnica njime možete i poletjeti.

Mazda Souga: Mazdini su se dizajneri još ponajviše držali uobičajenih linija automobila, no riječ je o eco-friendly modelu koji će kupci moći sami oblikovati i koji je u potpunosti posvećen performansama.

Nissan V2G: Električni automobil namijenjen svakodnevnoj upotrebi koji je moguće prilagoditi različitim potrebama putnika.

Toyota LINK: Minibus budućnosti je osmišljen kao vozilo za prijevoz studenata koji će se tijekom putovanja koristiti računalnim sustavima.

Pročitajte više