Lamborghini je u pohodu, a u opasnosti je i Ferrari

 Foto: Lamborghini

NAJLJUĆI Lamborghinijev rival ne spava mirno. 
 
U Lamborghiniju puno očekuju od Urusa. Zaboravimo li na trenutak na beskrupuloznog LM-a prvi bi luksuzni SUV u postavi Lamborghinija lako mogao postati najpopularniji model u postavi. Prevedeno to znači da bi Lamborghini mogao udvostručiti prodaju, što bi se gazdama u Ingolstadtu moglo itekako svidjeti. 
 
Audi upravlja talijanskom prestižnom markom gotovo dva desetljeća i pritom ih donekle sputava. Iako ih fila svojom tehnologijom dalje od dva modela nisu smjeli. Limuzinski Estoque nije dobio zeleno svjetlo, kao ni moguća reinkarnacija Miure. Sada se pak stvari mijenjaju, a nasljednici Aventadora i Huracana bi mogli drastično napredovati. 
 
 
I ne samo to. Lamborghini će u bliskoj budućnosti lansirati bar sedam novih izvedbi Huracana uključujući Barchettu, Speedstera i Superleggeru, piše Automobile Magazine. Spominje se i Targa, no najluđa bi mogla biti Safari avanturistička izvedba sa zaštitnim panelima i podesivim ovjesom. 
 
I to nije sve. 2020 na scenu će stići nasljednik Aventadora, a on će doslovno pucati od snage. Nema mjesta eksperimentima, pa u igri ostaje klasika, 7.0 atmosferski V12 sa oko 800 KS. Tek će na mjestu top izvedbe biti moguć upliv struje, a hibridno bi izdanje moglo davati i više od 1.000 KS. 
 
Koju godinu kasnije sazret će vrijeme za Huracanovog nasljednika, a njega će pokretati Porscheov 4.0 V8. Ovdje valja očekivati izvedbe u rasponu od 650 do čak 900 KS. 
 
Kako bi bili još uspješniji u Volkswagen koncernu su navodno osmisli novu hijerarhiju. Tako bi Porsche postao gazda, a pod njim bi bili Audi i Lamborghini, ali i Bentley i Bugatti. Sinergijski efekt bi trebao biti izražen samo u tehnološkom smislu, dok bi sve marke zadržale svoju prepoznatljivu osobnost.

Pročitajte više