Lancia Ypsilon katastrofalno prošla u testu sigurnosti

 Foto: EuroNCAP

U POSLJEDNJEM krugu EuroNCAP testiranja Lancia Ypsilon je polučila najgori rezultat.
 
Sedmi krug testiranja obuhvatio je ukupno 15 automobila, među kojima su maksimalnih pet zvjezdica osvojili Mercedes GLC, Infiniti Q30, Jaguar XE (i XF), Opel Astra, Kia Sportage (i Optima), te Renault Megane (i Talisman).
 
Zvjezdicu manje uhvatili su Nissan Navara i MINI Clubman, dok se BMW Z4 morao zadovoljiti sa tri zvjezdice. Potonji je ujedno najstariji od testiranih vozila, ali i najstariji od tri roadstera testirana ove godine. Nešto niža ocjena stiže jer ima manjkavu sigurnosnu logistiku, standardnu kod drugih BMW-ovih modela. 
 

 
Nedavno obnovljena Lancia Ypsilon ostala je na začelju sa tek dvije zvjezdice. U području sigurnosti odraslih putnika rezultat je 44%, 79% je osvojeno za zaštitu djece, a 64% za pješake. Kad je u pitanju sigurnosna pomoć rezultat je 38%. Uz sve rečeno vrijedi spomenuti kako se Ypsilon u testu frontalnog sudara još k tome zapalio, o čemu je obaviješten proizvođač. Podsjetimo, Lancia Ypsilon je nedavno predstavljena u obnovljenom izdanju i trenutno je jedini model u ponudi nekad slavnog proizvođača.
 
U službenom priopćenju stoji kako "kupci koji brinu o sigurnosti danas mogu izabrati puno kvalitetnija vozila". Logično, s obzirom da je ovaj model ostvario najlošili rezultat u novijoj povijesti EuroNCAP-ovih testiranja. 
 

 

Pročitajte više