Land Rover planira veći Evoque

POTAKNUTI uspjehom modela Range Rover Evoque u u Land Roveru planiraju proizvesti i njegovu veću izvedbu. Poticaj daje i uspjeh BMW-ove X i Audijeve Q obitelji što pokazuje kako je tržište i dalje željno luksuznih SUV modela.

O samom planiranom novitetu za sada nema konkretnih saznanja, osim da bi se u ponudi smjestio između sadašnjeg Evoquea te Range Rovera Sport. Naime, prostor između ova dva spomenuta modela bi se u budućnosti trebao dodatno povećati s obzirom kako će u sljedećoj generaciji Sport biti još luksuzniji i skuplji od trenutne izvedbe.

Samoprozvani Grand Evoque bi se trebao temeljiti na istoj LR-MS platformi kao i Evoque, no radit će se o nekih 300 mm duljoj verziji. To će se dakako prvenstveno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine gdje bi se moglo naći prostora i za eventualni treći red sjedala.

Dizajn Evoquea će svakako biti polazna točka razvoja novog modela, no Grand će svakako morati imati vlastiti i dobrim dijelom individualizirani stil kako bi se ipak što je više moguće razlikovao od standardnog modela.

Osnovu motorizacije će činiti nova obitelj 4-cilindirčnih turbo motora čiji je razvoj već započeo. Očekuje se kako će se među spomenutim motorima nalaziti 1.8 benzinac snage oko 180 KS te dizelaš snage oko 140 KS. Valja očekivati i ugradnju hibridnog pogona na kojemu se već dulje vrijeme rade.

Dolazak modela na tržište možemo očekivati 2015.

Pročitajte više