Lexus predstavio LF-LC

LEXUS je objavio prve fotografije i službene podatke o studijskom modelu LF-LC koji će premijerno biti predstavljen početkom godine na detroitskom auto salonu. Radi se o dinamično dizajniranom sportskom coupeu koji će biti osnova za stil budućih Lexusovih automobila. Tko zna, možda se i sam pojavi u proizvodnji.

Naime, njegova oznaka LF-LC bi prema kućnoj nomenklaturi trebala označavati Lexusovo buduće vozilo (Lexus Future) i to coupe-cabrio izvedbu modela LS. Ovaj bi se automobil prema navodima izvora na tržištu trebao pojaviti do 2015. i biti konkurencija Mercedesovom SL-u i drugim sličnim modelima.

Za izradu interijera su korišteni vrhunski materijali poput kože, plemenitog drva i aluminija. U njegovu se unutrašnjost ispod panoramskog staklenog krova mogu smjestiti četiri putnika s 2+2 rasporedom sjedenja.

O pogonskom sklopu za sada nema riječi, no na automobilu je vidljiva oznaka Hybrid, dok su u kotačima primjetne snažne kočnice, pa je za pretpostaviti kako je riječ o snažnijem modelu.

Pročitajte više