Luksuznim limuzinama pridružio se i novi Hyundai Genesis

Hyundai je nakon brojnih teaser fotografija konačno službeno predstavio novi Genesis, drugu generaciju korejske uspješnice inspiriranu 2.0 verzijom Hyundaijevog dizajnerskog izričaja 'fluidne skulpture'. Neke od novih, lako uočljivih značajki su trodimenzionalna, heksagonalna prednja rešetka s polu-sjajnim kromiranim premazom, bi-funkcionalna HID svjetla, LED pokazivači smjera i 'maglenke' te LED stražnja svjetla.

###

Putnička je kabina značajno evoluirala u odnosu na prethodnu inačicu te djeluje elegantnije i manje natrpano. Povećan je i pretinac za odlaganje stvari koji sada ima zapremninu od 26.9 litara, a međuosovinski razmak od čak 3010mm omogućio je više nego dovoljno prostora za noge putnika u stražnjem dijelu vozila.

Kupcima je na raspolaganju čitav niz atraktivnih alu-felgi veličina 17 do 19 inča, stražnji pogon dolazi u standardnom paketu, a opcionalno je dostupan i napredni HTRAC pogon na sve kotače. Ovisno o tržištu, u ponudi će biti četiri različita motora, počevši od 3.0-litrenog V6 agregata od 282 KS pa sve do vrhunske V8 jedinice od 425 KS koja razvija 519 Nm okretnog momenta i uparena s 8-brzinskim automatskim mjenjačem omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 5.4 sekunde te krajnju brzinu od 240 km/h.

Pročitajte više