Lupo se vraća

VOLKSWAGENOV budući mališan će nositi naziv Lupo, barem ako je vjerovati izvorima koji kažu kako će ista filozofija primijenjena za imenovanje modela Scirocco, čiji se najavni koncept nosio naziv Iroc, biti primijenjena i za imenovanje Lupa kojega je najavio Up.

Ovu "novu malu obitelj", kako u Volkswagenu nazivaju liniju budućih modela koja će se temeljiti na Up-u, preuzet će i Audi, Škoda te Seat.

Prema navodima insajdera novi će Lupo u duljinu mjeriti 3.445, u širinu 1.628, a u visinu 1.495 mm. Drugim riječima, radit će se o otprilike pola metra kraćem automobilu od Pola ispod kojega će se se Lupo smjestiti i po pitanju cijene.

Očekuje se prvenstveno ekonomična motorizacija koju će činiti 1,0-litreni 3-cilindrični i 1,2-litreni 4-cilindrični dizelski motor snage 65, odnosno 75 KS. Također u ponudi bi se trebao naći i 1.0 benzinac s četiri cilindra i snagom od oko 90 KS. BlueMotion izvedba sa spomenutim dizelskim motorom bi trebala biti poprilično štedljiva jer će joj se prosječna potrošnja kretati oko 3,5 l/100 km.

U konačnici možemo očekivati i hibridne te električne izvedba, a dolazak konvencionalnih modela na tržište je zakazan za drugu polovicu iduće godine.

Pročitajte više