Maleni Peugeot 208 postao je auto za posljednje ispraćaje

IMA nešto magično, pa čak i privlačno u ovoj preradi. 

Zvuči pomalo morbidno, ali i pogrebna vozila mogu biti lijepa i nadasve elegantna. Prerade Tesle i Maseratija su to najbolje pokazale, dok bi ova prerada ipak mogla izazvati podijeljena mišljenja.

Radi se o preradi malenog Peugeota 208 koja nam dolazi iz Argentine. Ovu itekako uspješnu i nadasve neočekivanu preradu na bazi malog gradskog automobila potpisuje Carrozados Rosano. Zanimljivo je da ovoj tvrtki to nije prva prerada 208-ice u ovom smjeru, kao i da su slične prerade odrađene na još nekim Peugeotovim modelima. 

Prednji kraj automobila ostao je originalan, baš kao i segment stražnjeg kraja po pitanju stražnjih svjetala i odbojnika. Sve sličnosti tu staju jer je sve ostalo novo. Ono najočitije je produljenje, odnosno povećanje međuosovinskog razmaka. Ovako prerađen 208 postaje najdulji Peugeot, dulji čak i od modela 508 i 5008.

Istovremeno je podignuta i linija krova, a posljedica toga je ugradnja novih stražnjih vrata. Na boku je sukladno namjeni ugrađeno jedno veliko staklo, a možda jedini vizualni nedostatak su 15-inčni naplatci koji djeluju još manje. 

Očekivano, interijer je straga u potpunosti preuređen. Presvučen je Nappa kožom, a donio je i LED rasvjetu. Performanse ovdje nisu bitne, pa je ispod poklopca ostao isti motor, bazni 1.2 s 83 KS i 118 Nm. 

Cijena nije poznata, ali je vjerojatno s obzirom na odabir izvornog automobila pristupačna. Uostalom, jedino bitno je da se ne vozite straga.

U nastavku još jedna zanimljiva prerada iz 2016. godine. Ovaj put u pitanju je Citroen C4.

 

Pročitajte više