Manor Marussia dobila novog glavnog ulagača

Momčad Manor Marussia F1 jučer je potvrdila da se kani natjecati u prvoj utrci ovogodišnje sezone Formule 1, Velikoj nagradi Australije.

Momčad je ujedno potvrdila svog novog glavnog ulagača, Stephena Fitzpatricka. Fitzpatrick, osnivač i direktor britanske tvrtke Ovo Energy, inače je dugogodišnji fan utrka; prošle je sezone bio gost Williamsovog tima na Velikoj nagradi Monte Carla, a sam je razmatrao da uloži kapital u Formulu E, da bi se naknadno odlučio ipak za najbrži oktanski cirkus.

"Svi smo radili veoma naporno da bolid bude spreman za Melbourne i nadolazeću sezonu. Naši navijači daju nam nevjerojatnu podršku već nekoliko godina unazad, a naš je cilj vratiti Manor u sam vrh trkaće scene. Moja strast za utrkama i Formulom 1 traje moj čitav život i ja i momčad jedva čekamo da krene nova sezona." - rekao je Fitzpatrick u obraćanju novinarima.

U izjavi za novinare, Manor je spomenuo da je momčad pripremala bolide kojima će započeti 2015. sezonu koji zadovoljavaju specifikacije za istu, te da će kasnije u sezoni preći na bolid novih specifikacija prema prošlogodišnjem dizajnu.

Vozačka postava za sada se sastoji samo od Willa Stevensa, a momčad najavila je da će se postava uskoro kompletirati.

Pročitajte više