Martini službeno postao sponzor Williamsa

Nedavne glasine potvrđene su ovog tjedna kada je Martini postao službeni sponzor Williamsove F1 momčadi koja je tom prigodom predstavila nove boje svog bolida. Dva legendarna brenda ujedinili su se pod nazivom Williams Martini Racing te se tako slavni talijanski proizvođač vermoutha vratio u Oktanski cirkus nakon 34 godine izbivanja.

###

'Oduševljeni smo što možemo iskazati dobrodošlicu Martiniju u Williamsovu obitelj i službeno lansirati Williams Martini Racing' rekao je osnivač i direktor tima, Sir Frank Williams. 'Williams i Martini dijele bogatu povijest u svijetu motosporta i logično je da su naše zajedničke vrijednosti i strast koju dijelimo rezultirali ovim partnerstvom. Bit će pravo zadovoljstvo vidjeti poznate Martini pruge na Williamsovom bolidu' dodao je.

Martini je debitirao u Formuli 1 uz Tecno tim 1972. godine, a njegove pruge postale su poznate na bolidima Brabhama i Lotusa do kraja tog desetljeća. Kompanija je nestala nakon sezone 1979. da bi se kao manji Ferrarijev sponzor vratila 2006.

Williams Martini Racing koristit će Mercedesove motore tijekom predstojeće sezone, a dva bolida vozit će Felipe Massa i Valtteri Bottas. Prvenstvo počinje 16. ožujka na Velikoj Nagradi Australije u Melbourneu.

Pročitajte više