Maserati dovodi Alfieri na struju!

 Foto: Maserati

MASERATI Alfieri, prelijepi koncept iz 2014. godine, ide u proizvodnju i to sa potpuno električnim pogonom. 
 
Nakon Levantea, prvog SUV modela u povijesti tvrtke, mnogi su pomislili da je Maserati krenuo u krivom smjeru. Međutim najnovije informacije i potvrda proizvodnje prelijepog coupea vraća povjerenje u slavnu i uvijek posebnu talijansku marku. 
 
 
Električni Alfieri na scenu stiže 2020, godinu dana nakon lansiranja modela. Iako je premijera 2+2 coupea trebala biti 2018. godine ista je odgođena za godinu kasnije. A tada će se predstaviti u klasičnoj izvedbi sa benzinskim motorom, twin-turbo V6 draguljem, javlja Autocar. Nažalost, V8 izvedba konceptnog izdanja je isključena uslijed strožih emisijskih standarda. 
 
Međutim, činjenica da će se nuditi električna i benzinska izvedba jasno daje do znanja da će ovaj model dobiti novu platformu. Također, nije isključen niti posve novi dizajnerski izraz po pitanju uređenja interijera. Krajnje čisti stil koncepta je dobrodošao. 
 
 
Posljednji klasici u postavi, GranCoupe i GranCabrio, nasljednike će također dobiti 2019. godine. Pretpostavlja se kako će imati kompaktne mjere, a platformu će dijeliti sa Ghiblijem, Levanteom i Quattroporteom. 

Pročitajte više