Najbolje dizajnirani automobil dolazi iz Koreje

Foto: Hyundai

RED DOT Award jedno je od najvećih svjetskih natjecanja u dizajnu. Nagrada se dijeli na tri različite discipline - dizajn proizvoda, dizajn marke i komunikacije te koncept dizajna - kako bi se bolje ocijenila raznolikost u području dizajna.

Hyundai je osvojio "crvenu točku" za svoj Santa Fe, novu generaciju SUV-a srednje veličine. Automobil ima kutijasti oblik i karakterističnu siluetu koja proizlazi iz dugog međuosovinskog razmaka i širokih vrata prtljažnika. Prednji dio vozila sugerira moć svojom visokom haubom, prednjim svjetlima u obliku slova H i oštrim branicima. Elementi dizajna u obliku slova H reinterpretiraju Hyundaijev amblem.

Produljeni međuosovinski razmak uključuje odvažnu liniju krova, snažan volumen oko branika, oštro definirane lukove kotača, skraćeni prednji prevjes i kotače od 21 inča. Stražnji kraj je uravnotežen i pojednostavljen sa stražnjim svjetlima u obliku slova H.

"Osjećamo ogromnu čast primiti priznanje od Red Dot Design Awards za ova značajna vozila i inovacije", rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj Hyundai i Genesis Global Designa.

"Ovo priznanje služi kao potvrda iznimne predanosti koju je pokazao naš tim dizajnera vizionara, koji su ulili strast i predanost u ovaj projekt, uz naše suradne inženjere u R&D centru. Ističe izuzetnu konkurentnost Hyundaijevog dizajnerskog identiteta na globalnom tržištu."

Međutim, ovo nije jedina nagrada za Hyundai. Dobili su je i u kategoriji dizajn proizvoda: oprema za aktivnosti na otvorenom i kampiranje za svoj Multi-Lantern. Ovaj svestrani proizvod kombinira dvije značajke kako bi zadovoljio različite potrebe korisnika.

Funkcionira kao prijenosna baterijska svjetiljka za aktivnosti na otvorenom, a također se može transformirati u svjetlo tople boje kada se koristi s prozirnim raspršivačem svjetla.

Pročitajte više