Maserati u ofenzivi, najavljen i novi SUV model

Foto: Maserati

NAJAVOM još jednog noviteta Maserati je potvrdio kako je najgore prošlo.

Još prije nekoliko mjeseci sve je izgledalo kao da se Maseratiju bliži kraj ili bar promjena vlasnika. Situacija u kojoj su tvornice zbog loše prodaje stajale s prodajom dešavala se i prije koronakrize, a Maserati je bio jedan od onih kojem ni SUV model ne ide dovoljno dobro. Sada se ipak budi optimizam.

Tijekom svjetske premijere prvog supersportskog modela unazad 15 godina Maserati je objavio još jednu novost. Stiže i novi SUV model, broj manji od Levantea. Još jedan je to model koji dobiva ime po vjetru, zvat će se Grecale. 

Grecale će dimenzijama i performansom nastojati pomrsiti račune modelima kao što je Porsche Macan, ali i top izvedbe modela kalibra Mercedesa GLC. Tehnikalije su zasad nepoznate, osim one da je osnova platforma Giorgio, koju koristi vozno itekako hvaljeni Stelvio iz Alfa Romea. S Alfom će dijeliti i proizvodne pogone, a vrlo vjerojatno će nuditi i sličnu motorizaciju sačinjenu od benzinaca i dizelaša. Električni Grecale s Folgore pogonom koji čini tri elektromotora trebali bismo ugledati 2022. godine. 

Recimo i kako Maserati ne planira iz ponude ispustiti nijedan postojeći model. Svi će biti obnovljeni tijekom naredne dvije godine.

Pročitajte više