Mazda 5 Space Wagon – prve informacije

MAZDA je objavila prve fotografije i informacije vezane uz Mazdu 5, novi monovolumen čija  će svjetska premijera biti upriličena na ovogodišnjem Paris Auto Show-u.

Mazda5 je peti model iz nove generacije Mazdinih proizvoda koji stiže nakon Mazde6, Mazde2, RX-8 i Mazde3. Ovime je ispunjeno obećanje dano prilikom otkrivanja koncepta Mazda MX-Flexa na auto-salonu u Ženevi u ožujku ove godine, kada je rečeno da će Mazda u segmentu jednovolumena ponuditi model kojeg će karakterizirati inovacije u prostoru i užitak u vožnji.

Nova Mazda je svojevrsni nasljednik Premacy-a, a u unutrašnjosti nudi izrazit komfor putem jedinstvenog "6+1" sustava koji omogućava fleksibilni prostor u središtu vozila. Kupci će tako moći birati između opcije sa sedam sjedala i izvedbe sa sjedalom manje što rezultira dodatnim prostorom za prtljagu.

Sudeći po prvim fotografijama Mazda ostaje dosljedna Zoom – Zoom filozofiji i nudi monovolumen  dinamičnog vanjskog dizajna s dvoja klizna vrata. Praktičnost i komfor gotovo 4.5 metara dugačkog automobila slijede  povoljna dinamična svojstva u vožnji, inače svojstvena  svim dosadašnjim modelima nove generacije.

Iako su tehnički podaci nepoznati u tvrtki garantiraju lansiranje četiri motorne izvedbe, po dvije benzinske i isto toliko dizelskih. Pretpostavka je da bi benzinsku ponudu trebali činiti 1.6 i 2.0 motori, dok će u ponudi dizelaša sasvim sigurno biti 1.6 dizelski motor nedavno predstavljen u Mazdi3.

Više detalja vezanih uz novi Mazdin model biti će poznato nakon svjetske premijere koja će se održati potkraj rujna u Parizu.

Miljenko Nikolića

Pročitajte više