Mazda1 stiže u Pariz

MAZDA je odlučila konačno primijeniti dizajnerski izraz predstavljen proteklih mjeseci kroz nekoliko atraktivnih studija.

Već u Parizu na tamošnjem salonu automobila Mazda planira predstaviti prvi model stilski nošen studijama kao što su Taiki, Ryuga, Hakaze i Furai. Bit će to Mazda1, novi ulazni model tvrtke i ujedno novitet u sve popularnijem segmentu mikroautomobila. Neslužbene informacije govore kako će budući model estetski biti potaknut Nagarinim DNA.

Ostali modeli trebali bi na cestama biti već 2010. godine uključujući i novu Mazdu 3. Dobra naznaka onog što nas čeka bit će moskovski salon gdje će Mazda premijerno prikazati studiju kompaktnog crossovera tehnološki temeljenu na Fordovoj Kugi i prvenstveno namijenjenoj Rusima. Mazda svoj globalni proboj planira upravo kroz rusko tržište za koje se pretpostavlja da će vrlo skoro nadjačati čak i njemačko, danas najjače europsko tržište. U sklopu plana osvajanja Rusije Mazda će otvoriti zastupstva u svim ruskim gradovima s više od 500.000 stanovnika.

Pročitajte više