Mazda6 u karavanskom izdanju

NAKON što je krajem prošlog mjeseca Mazda na moskovskom auto salonu predstavila novu, treću generaciju modela 6, japanski je proizvođač objavio i prvi set službenih fotografija karavanskog modela, odnosno izvedbe Sport Combi.

S tehničke strane ovaj će automobil naravno biti blizanac svojoj karavanskoj izvedbi, pa bi se zahvaljujući istovrsnim rješenjima iz limuzine, SkyActive tehnologiji, trebalo raditi o dinamičnom, udobnom i ekonomičnom automobilu.

Konkretno, ponudu motora će činiti 2,2-litreni dizelaš kao i 2,0 te 2,5-litreni benzinci, a njihova će dostupnost ovisiti od tržišta do tržišta. Također, za vjerovati je kako će se tu naći i motori manjeg obujma, dok će isti biti upareni s ručnim i automatskim 6-stupanjskim mjenjačima. Nadalje, nova generacija "šestice" će biti opremljena i sustavom regeneracije energije kočenja i-Eloop.

Više informacija o ovom automobilu, u njegovoj limuzinskoj i karavanskoj izvedbi, možemo očekivati nakon pariške premijere koja će se održati krajem rujna na tamošnjem auto salonu.

Pročitajte više