Mercedes AMG GT službeno predstavljen

Mercedes je na oduševljenje brojnih fanova konačno službeno predstavio novog kralja sportskih automobila, željno iščekivani AMG GT. Radi se o nasljedniku legendarnog SLS AMG-a opremljenom kontroverznom prednjom maskom, velikm usisnicima i ogromnim LED svjetlima. Tu su i vrata bez okvira, zakrivljena krovna linija, aktivni spojler, LED pokazivači smjera i 19-inčne alu-felge.

###

Fantastično uređena putnička kabina otkrivena je još prije nekoliko mjeseci. Vozač udobno zavaljen u sportsko sjedalo presvučeno kožom okružen je širokom središnjom konzolom koja se uzdiže prema kružnim ventilacijskim otvorima i slobodnostojećem 7, odnosno 8.4-inčnom ekranu. U kabini se nalazi mnoštvo kromiranih detalja, kao i onih izrađenih od mat ugljičnih vlakana ili fiberglasa u mat srebrnoj boji. Panela ugrađena u krovnu oblogu kontrolira, između ostalog, grijanje sjedala i stražnje krilo.

Osnovni AMG GT opremljen je 4.0-litrenim V8 motorom koji razvija 462 KS i 600 Nm okretnog momenta. Jedinica je uparena sa 7-brzinskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 4.0 sekundi, kao i krajnju, elektronički ograničenu brzinu od 304 km/h. Skuplja GTS varijanta raspolaže 4.0-litrenim V8 bi-turbo agregatom  od 510 KS koji razvija 650 Nm okretnog momenta i omogućuje ubrzanje do 'stotke' za 3.8 sekundi.

Pročitajte više