Mercedes planira nove hibride

NJEMAČKI premium proizvođač planira ubuduće svake godine tržištu ponuditi barem jedan novi model čime bi svoju prodaju ovakvih automobila do 2015. podigao na 20% ukupno prodanih automobila.

Ukratko, Mercedes na taj način odgovara na promjenu trendova u kojima se kupci, posebno oni veće platežne moći sve više okreću "čišćim" modelima. Rad na alternativnim pogonima je uvijek dobra osnova za opstojnost i prosperitet proizvođača u vremenima koja će slijediti nakon eventualnog kraja motora s unutrašnjim izgaranjem. 


 
Već je na frankfurtskom salonu iz Mercedesa stigla obavijest kako će u budućnosti ponuditi hibridnu izvedbu skoro svakog modela iz game. Tako su već ove godine predstavljene hibridne verzije modela S400 i ML450.

Od važnijih modela svakako treba spomenuti novi CLS, koji se na tržištu očekuje krajem sljedeće godine ili početkom 2011, a koji bi također trebao dobiti hibridnu verziju. Tu je i produkcijska izvedba konceptnog S500 plug-in hibrida.

S druge strane Mercedes nikako neće zapostaviti ljubitelje snažnijih performansi, pa je već započet razvoj nekoliko AMG noviteta, a tijekom sljedeće godine će započeti i prodaja SLS AMG-a. Tako bi nove performance verzije osvježene C klase, CLS-a, SLK-a i SL- a trebale na tržište stići tijekom narednih par godina zajedno sa standardnim izvedbama.

Pročitajte više