Mercedes predstavio najluđi Maybach u povijesti

Foto: Mercedes

OVA originalna kreacija nastala je pod paskom dva renomirana dizajnera. 

Najnoviji Maybach je dokaz da mašta nema granica, posebno kad dizajneri dobiju odriješene ruke. U ovom slučaju dizajneri su imali i vrhunsko vodstvo dva dizajnera, nedavno preminulog Virgila Abloha i Gordena Wagenera. 

Najkraće rečeno, ovo je "dvosjed, električno pogonjen off-roda coupe". Zvuči ludo, a još luđe izgleda. Project Maybach je šest metara dugo vozilo s ogromnim prednjim poklopcem, formom coupea i nizom avanturističkih detalja. 

Potpuno originalan nastup sprijeda odrađuju čudno oblikovana svjetla i osvijetljena maska, na boku svoju priču pričaju "obične" felge i zaštitne obloge na blatobranima, a straga ravno rezani završetak s okruglim svjetlima i logom marke te metalnom dekoracijom. 

Ali tu čudne stvari ne staju. Tako je prednji poklopac transparentan i otkriva solarne panele, a zaštitni kavez vozila integriran je u dizajn i postavljen izvana.

Nova iznenađenja u kabini. Iako ima šest metara, ugrađena su tek dva sjedala s mogućnosti preklapanja u ležaj. Kombinacija modernog (digitalni kokpit) i retroelemenata se odlično uklopila u ovu ideju terenskog vozila budućnosti. Integrirana sjekira na boku je točka na i. 

Project Maybach je izložen u muzeju Rubell u Miamiju. Proizvodnja nije planirana. 

Pročitajte više