Mercedes S 63 AMG Coupe - staložen izvana, zvijer iznutra

Nakon predstavljanja Coupea S-klase prošlog mjeseca, Mercedes je službeno lansirao i moćniju S 63 AMG Coupe verziju. Poput većine  AMG modela u posljednje vrijeme, S63 AMG Coupe djeluje suzdržano i pitomo, a njegovu agresivnu stranu odaju tek četverostruke ispušne cijevi, veći usisnici i bočni pragovi te 19-inčni kotači od titana.

###

Ipak, srce i dušu nove jurilice čini sve samo ne pitomi 5.5-litreni V8 bi-turbo motor koji razvija 577 KS i 900 Nm okretnog momenta, što je 41 KS i 100 Nm više od aktualnog CL 63 AMG. Osim većom snagom, može se pohvaliti i manjom težinom jer je 65 kg lakši od svog prethodnika te nudi omjer snage i težine od 3.41kg/KS.

Modelu sa stražnjim pogonom potrebno je 4.3 sekunde za ubrzanje do 100 km/h, a razvija elektronički ograničenu krajnju brzinu od 250 km/h. 4MATIC varijanta smanjuje vrijeme ubrzanja do 'stotke' na 3.9 sekundi, a jedinica je u oba slučaja uparena sa 7-brzinskim sportskim mjenjačem s tri moda: C (controled efficiency), S (sport) i M (manual).

Kupcima su uz nadoplatu dostupne i keramičke kočnice, kao i 20-inčni, 10-kraki AMG Performance Studio kotači, AMG sportska sjedala, presvlake od Nappa kože te trokraki upravljač s ravnim dnom. U prvoj godini nakon lansiranja u ponudi će se naći i 'Edition 1' verzija opremljena Swarovski kristalima u LED svjetlima, ekskluzivnim presvlakama i tepisima, osvijetljenim AMG znakovljem, Night View Assist Plus sustavom i detaljima od drva u sjajno crnoj boji. Automobil će svoju svečanu premijeru imati sljedećeg mjeseca na auto showu u New Yorku.

Pročitajte više