Mercedes službeno predstavio Mercedes-Maybach S600

Kako smo pisali ranije ovoga mjeseca, Daimler je uskrsnuo marku Maybach, ovoga puta ne kao odvojenog proizvođača, već kao brend Mercedes-Benza. Na losanđeleskom Motor Showu, sada je službeno i predstavljen ulazni model Mercedes Maybach S-klase, a puni mu je naziv Mercedes-Maybach S 600.
###
Novi Mercedes-Maybach S-klase, kako mu naziv kaže, temelji se na Mercedes-Benzu S-klase, s tim da ima neke izmjene. Međuosovinski razmak povećan je za 200 mm, na 3.365 mm, tako da je ukupna duljina 5.453 mm.

Promjena na eksterijeru ima, no one su zanemarive. Ipak, neke od njih su malo dotjerana prednja rešetka, 66 mm kraća stražnja vrata da se oslobodi prostor za treći prozor, iza kojega je postavljen elegantni Maybach Manufaktur logotip.

No, ono gdje novi Maybach S600 dolazi do izražaja svakako je unutrašnjost. Svaka plastična površina kod S-klase, na novom je Maybachu zamjenjena kožom, od okvira prozora pa sve do podnožja. Zbog 20 cm veće dužine, primarno će se povećati prostor za noge putnika. Tu su još i prilagodljiva sjedala izrađena od najboljih materijala u kojima će se putnici osjećati kao u domaćoj fotelji. Ono što je Mercedesov predstavnik na losanđeleskom Motor Showu naglasio je i to da je novi Maybach trenutno najtiši automobil na svijetu, usprkos velikim prozorima.

Što se tiče motora, S600 će pokretati 6.0-litreni V12 twin-turbo AMG-ov motor ukupnog outputa 530 KS, te zakretnog momenta od 830 Nm.

S vremenom, Mercedes će proširiti Maybachovu liniju automobila na S 500, i S 400 4Matic. S500 će pogoniti twin-turbo V8-ica ukupne snage 455 KS i 700 Nm zakretnog momenta, dok će S 400 pokretati V6 turbo motor od 333 KS sa 480 Nm zakretnog momenta.

Novi Maybach u prodaju će krenuti u veljači iduće godine, a cijena, koja će biti otkrivena idućeg mjeseca, se predviđa da će iznositi minimalno 130.000 funti.

Pročitajte više