Mercedes sprema električnu S klasu

PREMA riječima Mercedevog šefa za tehnologiju, Thomasa Webera, nije isključena mogućnost dolaska u potpunosti električne izvedbe nove generacije S klase.

Točnije, Weber je potvrdio kako Mercedes trenutno ispituje kolika bi bila potražnja za takvim automobilom. Sljedeća će generacija S klase svakako biti dostupna u hibridnoj i plug-in hibridnoj izvedbi, a srce tog pogonskog sklopa će činiti Mercedesovi V6 i V8 benzinski motori. Oni će zadovoljiti određeni broj "zeleno" nastrojenih kupaca, pa treba vidjeti koliko preostaje onih kojima hibridi "nisu dovoljno zeleni".

Dodajmo i kako će u ponudi svakako biti standardne benzinske te dizelske izvedbe, dok bi najštedljiviji model u ponudi lako mogao biti 2,2-litreni 4-cilindrični dizelaš.

Što se ostalih karakteristika tiče, presudan utjecaj na dizajn će imati konceptni F800 Style predstavljen na ženevskom auto salonu, a ne treba sumnjati kako će i ova generacija luksuzne Mercedesove limuzine biti krcata naprednim i inovativnim tehnologijama. Uostalom, to i je svojervrsni zaštitni znak S klase.

Pročitajte više