Mercedesov šminker u režiji AMG-a je neodoljiv

Foto: Mercedes

JOŠ jedan novi dan i još jedan novi Mercedes, ovaj put u AMG režiji i kompaktnom pakiranju.

Za sve kojima je stil neizostavna stavka u odabiru automobila, a performanse ipak imperativ, Mercedes ima rješenje. Zove se CLA 35, a premijeru će imati kroz nekoliko dana na salonu u New Yorku.

Dobro je poznato kako Ameri itekako vole najmanju Mercedesovu limuzinu, a ovo im je svojevrsna nagrada za vjernost. I to kakva, jer je i ovdje ispod poklopca 2.0 s 306 KS i 400 Nm. A to znači kako će i CLA do 100 km/h u svega 4,9 sekundi i voziti sve do 250 km/h. Pritom je tu i dalje prisutan 4Matic pogon, a kartu za prvi red dobio je i sedam-stupanjski mjenjač s dvije spojke. Spomenimo i moćne kočnice te odgovarajuće podešen ovjes.

Inače pristojnog izgleda, CLA je sada dodatno dotjeran. Više je kroma, ugrađen je stražnji spojler i ispušni topovi su pravi, a bok otkriva da se ispod 18 cola ne može. U kabini standardna ponuda začinjena je sportskom ikonografijom i digitalnim kokpitom s nekoliko predefiniranih tema.

I sad ono najbolje. Ameri će morati čekati na svoj primjerak do kraja godine, dok će europski kupci svoj primjerak moći naručiti već 29. travnja uz isporuku početkom kolovoza. I da se ne zbunite, uz CLA postoji i ranije predstavljeni A sedan, također u AMG izvedbi.

Pročitajte više