Mercedesova G klasa je besmrtna: Dvije nove izvedbe legende

 Foto: Mercedes

LEGENDARNI Geländewagen je jedan od najznačajnijih terenaca u povijesti, a sudeći po popularnosti ima velike šanse da dočeka 40. rođendan. 
 
Najdugovječniji Mercedesov model spada u red najcjenjenijih terenaca koje je svijet ikada vidio, a usprkos godinama i blago rečeno paprenoj cijeni popularnost mu ne jenjava. Čak štoviše, posljednjih godina G klasa bilježi rast prodaje, pa ne čudi što je nasljednik u nekoliko navrata odgađan. 
 
I ne samo to, u Mercedesu su G klasu nedavno nagradili još posebnijim izvedbama među kojima se posebno ističe 6x6 monstrum i luksuzno Maybach izdanje. Sada dolaze još dvije izvedbe, i to Edition i Exclusive Edition.
 
G klasa Edition nudi se na izvedbama G350d i G500, a na njemačkom tržištu starta od 109.879 EUR, odnosno 121.684 EUR za G500. 
 
Šminkerske inačice dostupne su u tri boje, crvenoj, bijeloj i crnoj, a sve uključuju novu dekoraciju i AMG naplatke s gumama mjera 275/55. Iznutra pak vlasnike očekuje crna Nappa koža, AMG Performance upravljač i crveni pojasevi. 
 
Za one još dubljeg džepa tu je Exclusive Edition izvedba za AMG inačice G63 i G65, dostupna od 163.125 EUR, odnosno 287.659 EUR za izvedbu G65 s V12 motorom. Osim specijalne boje vanjštine tu su 21-inčni naplatci s gumama mjera 295/40. Iznutra kraljevski luksuz i dvobojna koža uz obilje AMG-ove ekstravagancije. 
 
Najkraće rečeno, G klasa je jednostavno neodoljiva, vjerojatno jedini statutusni model koji nudi luksuz, a ne stidi se blata.. 

Pročitajte više