Mercedesova X klasa dolazi

 Foto: Mercedes

SUKLADNO prošlogodišnjoj najavi Mercedes će izgleda već ove godine lansirati svoj prvi pick-up model. 
 
Razotkrivanje novog modela koji su nogi već prozvali X klasom trebalo bi se desiti na jesen, i to na pariškom salonu. Radi se o konceptu kojim će Mercedes prvi puta izađi u javnost sa svojom idejom pick-up modela i tako opipati bilo javnosti, javlja britanski AutoExpress pozivajući se na neimenovani izvor iz same kompanije. Volker Morhhinweg, šef Mercedesovog programa lakih dostavnih vozila, potvrdio je kako će model u proizvodnoj varijanti svjetlo dana ugledati do kraja iduće godine. 
 
Kao što je poznato, Mercedes će svoj prvi pick-up model temeljiti na osnovi Nissan Navare NP300, odnosno Renault Alaskana. Zvučno ime u svijetu kamioneta tako će posuditi šasiju i pogon na sve kotače, a vjerojatno i 2,3-litreni turbodizelski motor za baznu izvedbu sa maksimumom od 190 KS i 450 Nm. Sve ostalo nosit će Mercedesov potpis, pa tako i snažniji motori. 
 
Sa obzirom na opremljenost predviđena je ponuda ukupno tri modela. Interijer će biti izveden po uzoru na B klasu, što uključuje i poveći istureni zaslon infotainment sustava. AMG izvedba je logično isključena, no AMG styling paket će vjerojatno biti dostupan. 
 

Pročitajte više