Microlino ili kako se Isetta vratila na europske ceste

Foto: Micro Mobility

MICROLINO je projekt švicarske tvrtke Micro Mobility, koji na gradsku scenu vraća legendarnu Isettu, barem kad je dizajn u pitanju jer je sve ostalo potpuno novo i uključuje sve aktualne trendove. 

Tu prije svega mislimo na električni pogon. Unaprijeđena izvedba ima u top izdanju bateriju od 14 kWh, što je dovoljno za doseg od više nego solidnih 230 km. Maksimalna brzina je za grad sasvim zadovoljavajućih 90 km/h. Spomenimo i da elektromotor od 12.5 kW i 89 Nm omogućava ubrzanje do 50 km/h za 5 sekundi.

"Njegova mala težina od 496 kg i dužina od 2.5 metara smanjuju utjecaj vozila na okoliš i olakšavaju parkiranje na malim mjestima", naglašava Oliver Ouboter, glavni operativni direktor u Microlinu.

Ouboter je za Reuters otkrio koje su prednosti Microlina u gradu: "Ideja je bila stvoriti alternativu konvencionalnim automobilima. Microlino to radi mnogo bolje od bicikala - zaštićen je od vremenskih uvjeta, imate prostor za teret, možete imati dvoje ljudi koji sjede jedno pokraj drugog."

Microlino se proizvodi u Italiji, a nudi se po cijeni od oko 15.000 CHF. Do sada je zaprimljeno preko 35.000 narudžbi. 

Micro Mobility je nedavno otkrio i koncept Spiaggina, ali i Lite verziju limitiranih mogućnosti (45 km/h), koja će se uz povoljniju cijenu na tržištu pojaviti tijekom 2023. godine.

 

🎬🌍 World premiere! 🌍🎬 May we introduce, this is the Microlino Lite. Which can be driven in most parts of Europe even...

Objavljuje MicrolinoUtorak, 18. listopada 2022.

Pročitajte više