Mini Clubvan: Dostava u stilu

MINI je predstavio svoje prvo gospodarsko od kada se nalazi pod BMW-ovom kapom. Radi se o modelu Clubvan i ujedno sedmom modelu, bolje rečeno izvedbi u Minijevoj ponudi. Najkraće rečeno, Cluvan se može doživiti kao nasljednik originalnog modela Morris Mini Van.

Clubvan je ustvari preuređeni Clubman s pregradom odvojenim stražnjim krajem i zatvorenim stražnjim prozorima. Pristup tovarnom prostoru je dostupan kroz standardna stražnja dvokrilna vrata te bočna stražnja vrata na suvozačevoj strani. Dimenzije automobila, 3.961/1.683/1.426 mm i trag kotača od 2.547 mm se nisu mijenjale.

Tovarni prostor je zapremine 860 l s ravnom podnicom, dugačak 115 i širok 102 cm (na najužem mjestu). U njemu će se moći prenositi teret mase do 500 kg. Korisniku će na raspolaganju biti nekoliko 12V utičnica, te šest kopči za osiguranje tereta mrežom ili konopcem.

Kupci će moći izabrati između One, Cooper i Cooper D izvedbi, koje će pokretati, redom, 1,6-litreni benzinski motor snage 98 i 122 KS te 1,6-litreni dizelski pogonski stroj snage 112 KS. Standardna bi oprema trebala biti nešto siromašnija od one putničkih modela te prilagođena poslovnoj svrsi ovog automobila, no i dalje će uključivati klima-uređaj, električne prozore retrovizore, četiri zračna jastuka i sl.

Prodaja ovog modela počinje u drugoj polovici ove godine.

Pročitajte više