MINI Cooper S nabrijan na 220 KS

MINI Cooper S nema mnogo konkurenata u supermini klasi, a takav status može zahvaliti i BMW-ovoj novoj UKL platformi. Novi motori i mjenjači daleko su bolji od onih starog modela, a svojim karakteristikama nadmašuju i većinu konkurencije. Njemačka tuning kuća Maxi-Tuning odlučila je modificirati 2.0-litrenu TwinPower Turbo jedinicu i učiniti je još snažnijom.

###

Snaga motora povećana je tako na 220 KS, a okretni moment sa standardnih 280 Nm na respektabilnih 340 Nm, koliko razvija i VW Golf GTI. Power kit za spomenuti motor stoji 899 eura, dok je za modifikaciju ispušnog sustava potrebno izdvojiti još 699 eura. Kupci zato dobivaju automobil koji može razviti brzinu od 250 km/h te parirati BMW-u M3.

To nije sve jer za dodatnih 1.500 eura stručnjaci za tuning nabacit će i komplet 18-inčnih Schmidt Shift alu-felgi presvučenih Goodyear gumama dimenzija 215/35 R18. Također, ukoliko su BMW-ovi inženjeri premekano podesili ovjes za vaš ukus, možete platiti 279 eura za spuštanje podvozja za nekoliko milimetara.

Pročitajte više