MINI Countryman suptilno preinačen za sljedeću godinu

MINI je službeno predstavio osvježeni Countryman predviđen za 2015. godinu čija se premijera očekuje na skorašnjem auto showu u New Yorku. Izmjene stylinga popularnog crossovera nisu velike i uključuju prepravljenu prednju rešetku, LED dnevna svjetla i restilizirane alu-felge. Model je dobio i LED 'maglenke' te štitnike podvozja za varijante s pogonom na sve kotače. Dostupan je i niz drugih opcija uključujući tri nove metalik boje karoserije: Jungle zelena, Midnight siva i Starlight plava.

###

Lagane izmjene nastavljaju se i u unutrašnjosti putničke kabine gdje nalazimo prepravljene instrumente i kromirane prekidače. Pridodan je i materijal za prigušivanje zvuka te MINIjev najnoviji multimedijski sustav.

Opcije motora iste su kao i prije, no Countryman S model dobio je unaprijeđeni 1.6-litreni turbo agregat koji razvija 190 KS i 240 Nm okretnog momenta te omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 7.5 sekundi, kao i krajnju brzinu od 218 km/h. Početak prodaje na matičnom, njemačkom tržištu predviđen je za srpanj ove godine.

Pročitajte više