Mini Crossman (opet) uhvaćen

PRVI SUV model u 50-godišnjoj povijesti popularnog lifestyle modela opet je uhvaćen. Iza psihodelične kamuflaže krije se Mini Crossman, terenska izvedenica modela.

Kao što se već moglo uočiti na prijašnjim špijunkama, serijski model će izgubiti podosta na atraktivnosti najavljenoj kroz studijski Crossover Concept prikazan prošle godine na pariškom salonu. Tako će za razliku od Clubmana terenski Mini imati klasična vrata, kako na boku tako i kad je u pitanju poklopac prtljažnika.

Prvi Mini koji prelazi granicu od četiri metra duljine dimenzijama će ipak odgovarati studiji, što znači da će biti širok 183 cm i visok oko 160 cm.  Poznata je i osnova. Radi se o BMW-ovom X1 koji tek treba biti lansiran. Isto vrijedi u pogledu tehnologije na čelu s xDrive pogonom, pa bi jedina novost mogli biti neki novi pogonski motori.

Budući model će se za razliku od ostalih Minijevih modela proizvoditi izvan velike Britanije, u pogonima Magna Steyr u Austriji. Početak prodaje očekuje se u drugoj polovici iduće godine.

Pročitajte više