Miny Countryman: Veći i ozbiljniji, a voli i struju

 Foto: Mini

RETRO Mini je novom generacijom definitivno zakoračio u novu fazu predstavivši novi Coutryman kao avanturistu visokog stila i naprednih tehnoloških rješenja. 
 
Dopadljivi Mini je čak 200 mm dulji od prethodnika od čeha 75 mm otpada na rast razmaka između osovina. Veća je i širina (+30 mm) vozila, pa ne čudi što je sada Countryman postao pravi obiteljski crossover gabaritima vrlo blizak Audiju Q3.
 
Avanturistički duh pokazat će i neke posebnosti automobila kao što je tzv. "picnic bench" klupica za izlete, ali i sama ptlaforma BMW-a X1. Iznutra očekivane novosti koje osim bolje ponude prostora uključuju kvalitetnije materijale i klasičan raspored instrumenata. Prtljažnik je također drastično narastao, pa sada nudi 450 litara. 
 
Ponuda motora starta 1.5-litrenim trocilindrašem sa 136 KS i 220 Nm, dok S izvedba ima vrlo ozbiljni dvolitreni motor sa 192 KS i 280 Nm. D izvedba nudi dizelaša od 150 KS i 330 Nm, a SD čak 190 KS i 400 Nm. No ipak, najveća novost je PHEV hibridna izvedba koja uključuje 1.5 benzinca i elektromotor, a sinergijski daje do 224 KS i 385 Nm. Proizvođač garantira potrošnju od 2,1 l/100 km, ali i vožnju na struju sve do 135 km/h i maksimalno 40 km. Ukoliko ćete Minijem sići sa asfalta znajte da sve opcije nude ALL4 pogon na sve kotače. 
 
Premijera nove generacije "velikog" Minija desit će se idućeg mjeseca na salonu u Los Angelesu, dok će prodaja uslijediti u prvoj polovici iduće godine. 

Pročitajte više