Mitsubishi potvrdio sljedeći Evo

MITSUBISHI je i službeno potvrdio kako će na tržište svakako stići nasljednik trenutnog Eva X, a samo je pitanje o kakvom će se točno automobilu raditi.

Naime, iz vrha ovog japanskog proizvođača stiže izjava kako je na upravo održanom ženevskom auto salonu potvrđen veliki interes za ovim automobilom te će svakako biti proizveden nasljednik, no vrlo je vjerojatan stanoviti zaokret kako bi se slijedilo nove trendove.

To bi značilo kako postoji velika vjerojatnost da će novi Evo dobiti ponešto različit pogonski sklop od svojih prethodnika. Kako se svi proizvođači okreću alternativnim pogonima, sve je otvoreno i kod ovog modela.

Kakav će to točno pogon pokretati sljedeći Evo za sada je prerano govoriti, pa se u Mitsubishiju po tom pitanju još uvijek nisu htjeli očitovati. Samo su izjavili kako će buduća kretanja biti usklađena s "regulativom i potražnjom na tržištu".

Prema ranijim glasinama Evo XI bi lako mogao dobiti hibridni pogonski sklop i to čak s dizelskim motorom. Na ovaj način, javljaju pojedini izvori, smanjila bi se potrošnja i emisije, a opet osigurao zavidan okretni moment i dovoljna snaga za primamljive performanse. Primjerice, insajderi kažu kako bi ubrzanje do 100 km/h trebali biti ispod pet sekundi, a emisija CO2 ispod 200 g/km.

Dakako, jedan od zaštitnih znakova ovog automobila, odlični S-AWC pogon bi i u novitetu trebao ostati u primjeni uz stanovita generacijska unaprjeđenja.

Pročitajte više