Mitsubishi predstavio novi SUV

JAPANSKI je proizvođač još 2008. s konceptnim modelom cX najavio ulazak u segment kompaktnih crossovera. Sada je napokon došao i red na predstavljanje produkcijske izvedbe, čiji je premijerni nastup zakazan za početak ožujka na ženevskom auto salonu.

Radi se o automobilu koji će konkurirati prvenstveno modelima poput Nissanovog Qashqaija, a sa svojom duljinom od 4,3 m će se u Mitsubishijevoj ponudi smjestiti odmah ispod Outlandera. Nadalje, ASX će se temeljiti na Lancerovoj platformi, a kupcima bi trebao biti dostupan i pogon na sva četiri kotača.

Informacija je malo, no očekuje se kako će osnovu ponude predstavljati novi 1,8-litreni turbo benzinski i dizelski motori s izravnim ubrizgavanjem te sa standardnim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Također, tu je i stop-start sustav.

Što se dizajna tiče, ASX je osjetno konzervativniji od najavnog koncepta, no takav je rasplet postao pravilo u svijetu autoindustrije. Ipak, morat ćemo se strpjeti do Ženeve da ga vidimo uživo te do sredine godine da ga vidimo i na cesti.

Pročitajte više